Waarom zolderisolatie

isolatie

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het feit dat u geld kunt besparen door uw woning te isoleren. Zo kunt u uw woning isoleren met spouwmuur- of dakisolatie, echter zijn er ook andere manieren waarmee u uw woning kunt isoleren. Zo zou zoldervloerisolatie misschien een geschikte optie voor uw woning kunnen zijn. Hierbij wordt er materiaal op óf onder de zoldervloer geplaatst.

Hoe werkt zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie kan toegepast worden op twee verschillende manieren. De manier is afhankelijk van uw zoldervloer. Wanneer uw zoldervloer van beton is gemaakt, dan wordt het isolatiemateriaal op de vloer aangebracht. Is uw zoldervloer van hout gemaakt, dan wordt het isolatiemateriaal onder de zoldervloer gespoten. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van PUR schuim Het voordeel van purschuim is dat dit snel uitzet waardoor kieren en gaten snel gedicht worden, dit komt de isolatiewaarde ten goede.

Voordelen van zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Een geïsoleerde zoldervloer resulteert in minder energieverlies en dus minder energiekosten. Sinds u minder energie verbruikt, stoot u ook minder CO2 uit, iets wat goed voor het milieu is. Daarnaast is zoldervloerisolatie ook een relatief goedkope vorm van isolatie, zo is het goedkoper dan dak- of vloerisolatie.

De prijs van zoldervloerisolatie hangt af van het gekozen isolatiemateriaal, de dikte en eventuele afwerking van de vloer. Maar u kunt rekening houden met een kostprijs van 20 tot 35 euro per vierkante meter.

Een aandachtspunt van dakisolatie is wel dat dat de tempratuur een stuk lager zal komen te liggen. De warmte kan de zolder ten slotte niet meer bereiken door de geplaatste isolatie. In sommige gevallen kan de tempratuur zelfs onder het nulpunt komen. Wanneer er dan leidingen door de zolder lopen kan dit tot problemen leiden. Dan is dakisolatie misschien een betere oplossing om uw woning te isoleren.

Gastblogs

huisisolatieKlussenverbouwenzolder

Comments are disabled.