dak

Het dak van uw woning heeft periodiek onderhoud nodig

Een dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dit niet tijdig laat doen, kunnen er problemen optreden. Er kan bijvoorbeeld een lekkage ontstaan. Bij achterstallig onderhoud zullen de kosten dan veel hoger uitvallen. En daar zit u natuurlijk niet op de wachten. Bij dakwerkendirect hoeft u hier niet bang voor te zijn. Maak een afspraak met ons! Wij komen dan een periodieke dakinspectie uitvoeren, zodat lekkages op tijd ontdekt kunnen worden.

Het weer kan uw dak aantasten

Niet alleen lekkages kunnen ontstaan bij het slecht onderhouden van daken, ook zijn er nog tal van andere slijtages die uw dak kunnen beschadigen. Denkt u eens aan verschillende weersomstandigheden. Daar hebben we in Nederland al snel mee te maken. Door een storm kunnen er kleine beschadigingen optreden, zoals dakpannen die verschuiven of naden van dakleer die los kunnen laten. Als dit niet tijdig ontdekt wordt, kunnen de gevolgen hiervan groot zijn.

Twijfel niet en schakel tijdig een dakdekker in

Een dakinspectie laten uitvoeren heeft een aantal voordelen. Zo bent u vaak de ellende voor. Door de periodieke dakinspectie, worden lekkages en kleine beschadigingen aan uw dak tijdig ontdekt. Dit voorkomt hoge kosten zoals het aanschaffen van een nieuw dak of andere schade aan uw woning. Uiteraard overlegd de dakdekker met u voor de beste oplossing. Want elk dak is anders. En brengt ook een ander kostenplaatje met zich mee.

Wat kan ik verwachten aan kosten?

Veel dakdekkers werken met een speciaal kortingstarief. Ze bieden bijvoorbeeld de dakinspectie gratis aan, in ruil voor het uitvoeren van de werkzaamheden op uw dak. Wij van dakwerkendirect kunnen u eenvoudig met deze vakmensen in contact brengen. Wij zijn in heel Nederland actief, en zoeken voor u een specialist bij u in de buurt. Via het contactformulier op de pagina vraagt u snel een offerte op maat aan.

klussen huis

Wat houdt de nieuwe regelgeving omtrent opbouwen rolsteigers in?

Per 1 januari 2018 is de nieuwe regelgeving voor de opbouw van een rolsteiger in gegaan, deze regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. Wil je een rolsteiger kopen? Houd hier dan rekening mee. In dit artikel leggen wij uit wat het precies inhoudt.

Voorloopleuningen

De nieuwe regelgeving geeft aan dat een werkplatform pas mag worden geplaatst als er een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet te doen met de oudere systemen die gebruik maken van horizontale en diagonale schoren omdat deze te hoog moeten worden geplaatst. Om aan deze eisen te voldoen zijn er voorloopleuningen ontwikkeld. deze leuningen moeten de horizontale en diagonale schoren vervangen. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal twee voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde één. Bij een rolsteiger die dicht tegen een gevel staat heb je er genoeg aan één. Telkens als een nieuw werkplatform moet worden geplaatst moeten eerst de voorloopleuningen worden aangebracht. Een voordeel van deze leuningen is dat het veel minder weegt dan al die andere schoren samen en dat het veel minimaler in grootte is, daarom is het veel makkelijker te vervoeren.

Oudere rolsteigers

Nieuwe rolsteigers hebben nu van zichzelf al deze voorloopleuningen. Oudere rolsteigers hebben deze simpelweg niet, maar als je ze wilt gebruiken ben je toch verplicht om ze te hebben. Je kan in principe eenvoudig één of meerdere voorloopleuningen aanschaffen. Deze kun je dan als aanvulling gebruiken en je kan ze dan vervangen voor de traditionele schoren als het platform eenmaal geplaatst is. Uiteraard maakt niet elk merk gebruik van dezelfde maten, de meeste merken hebben speciaal hiervoor conversiekits gemaakt.

voorkom-ongevallen-op-steiger (002)

Gevolgen

De SZW (onderdeel van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft in 2011 gevraagd om nieuwe en betere systemen te ontwikkelen om het veilig werken met rolsteigers te verbeteren, vooral voor het op- en afbouwen. In 2016 is in het magazine A-blad Rolsteigers vermeld dat per 1 januari 2018 de nieuwe regelgeving in zou gaan. Mocht u in staat zijn om op een andere veilig manier het valgevaar te verkleinen, dan bent u daar vrij in. Als het SZW constateert dat er valgevaar is zullen ze nooit concessies doen, in het ergste geval zal worden overgegaan tot het stilleggen van de werkzaamheden en het opleggen van een boete.

Plantenbakken

De mooiste plantenbakken tegen een competitieve prijs vind je hier

Sierbetononline.nl biedt een groot assortiment aan plantenbakken en de mogelijkheid om die op maat te laten maken. Elke gewenste vorm of materiaal is mogelijk. Voor bloemen, heesters en bomen: er is altijd een plantenbak in de webshop die aan jouw smaak en behoeften voldoet. Bovendien kan je als zakelijke klant en bij een grote bestelling aanzienlijke kortingen verwachten. Kijk daarom snel in de webshop van Sierbetononline.nl wat er allemaal mogelijk is op het gebied van plantenbakken.

Plantenbakken zorgen voor groen en kleur in de buitenomgeving

Plantenbakken zorgen dat je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van struiken, kruiden en boompjes. Ook al is je tuin of erf betegeld. Een plantenbak is een snelle oplossing om een stukje natuur je omgeving binnen te halen. Zonder dat je hoeft te graven of een hovenier hoeft te regelen. In een bloembak is meestal een voorziening aangebracht om de aarde te draineren. Bakken kunnen eenvoudig vervoerd worden en kunnen worden geplaatst op straatstenen, tegels of beton.

Kies het materiaal dat jou bevalt

Er zijn veel verschillende materialen om plantenbakken van te maken. Vanwege hun natuurlijke uiterlijk zijn natuursteen, beton en hout momenteel in de mode. Natuursteen zorgt voor een bak met een heel exclusief en interessant uiterlijk. De goedkopere optie is een bak van beton, die niet snel omwaaien en zeer robuust is. Plantenbakken van steigerhout en andere sterke houtsoorten zijn duurzaam en zien er prachtig uit. Als je een lichtgewicht oplossing zoekt die bovendien op maat kan worden gemaakt, is kunststof de oplossing. Een bak van het zeer lichte EPS kan in bijna iedere vorm worden gemaakt. Deze bloembakken kunnen worden voorzien van bedrukking, reliëf en een plek om te zitten.

Bloembakken van Sierbetononline.nl zijn topproducten

Bij Sierbetononline.nl kan je bloembakken van hoge kwaliteit bestellen tegen een competitieve prijs. Er gelden fikse kortingen voor zakelijke klanten en staffelkorting. En boven een aankoopbedrag van  € 375,- exclusief btw profiteer je van gratis verzending.

 

 

dummy-afbeelding2

Dummy bericht 2

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren ’60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

dummy-afbeelding1

Dummy bericht 1

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren ’60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.